Greenpest airbnb

Helyszín: Budapest, VI. Ker. Terézváros

Terület: 77 nm

Év: 2017

“Nagyon köszönjük a munkátokat – én már két lakást újítottam/ újíttattam fel teljesen, és végignéztem még néhányat, és nagyon nagyra értékelem, hogy költségvetésen belül maradtunk, időhatárokon belül maradtunk, és precízen és megbízhatóan dolgoztatok. És akkor a tartalomról még nem beszéltünk :)”

… Zsuzsa, a lakás tulajdonosa

“Rita es Zoli professzionalizmusával abszolút elégedettek vagyunk. Könnyű volt velük dolgozni az elejétől, nagyon hatékonyan kommunikáltak, kreatív ötletekkel álltak elő, nagyon szigorúan tartották magukat a költségvetéshez és a szűkös időkerethez. Örömmel dolgoznánk velük újra és ajánljuk mindenkinek.”

… Szilárd, a lakás tulajdonosa

Cél: Rövid távú kiadás célú befektetés. A lakás felújításának és berendezésének koncepcióját a tulajdonosokkal közös zöld hozzáállásunk adta – nekik is és nekünk is szívügyünk a környezetvédelem. Ebből adódóan az első beszélgetéstől fogva élvezetes ötletelés vezetett az airbnb célú felújítás karakteréhez, aminek célja a nagy airbnb-s versenyben való kitűnés volt. A 77 négyzetméteres lakás homestaging-jére összesen bő két millió forint állt rendelkezésre, ezért igyekeztünk minden terv elemet ennek az üzenetnek az erősítésére fordítani, és így tenni vonzóvá a lakást a turistáknak.

Különlegesség: A Greenpest hangulatában a természet közeliségre és a természet megóvására helyeztük a hangsúlyt. Ezt tükrözi a hosszú előszoba monotonitását megtörni célzó műfű burkolat a falon, ami mellett alig mentünk el úgy, hogy ne simogattuk volna a felületét. Ezt a célt szolgálja az is, hogy a mind a konyha bútort, mind a hálószobák bútorainak jelentős részét nem cseréltük, hanem újrafestéssel újítottuk fel és tettük divatossá. Ilyen például az egyik kedvencünk, a zöld zoknis tonett szék és asztal az ablak alatt. Nagy hangsúlyt fektettünk a környezetvédő megoldásokra, az alacsony energia felhasználású LED világításra, illetve a hangulat erősítése céljából környezetvédő üzenetek megjelenítésére a lakás különböző pontjain kis képkeretekben. A turisták számára a Budapest téma is hangsúlyos, ugyanis minden helyiség falain visszaköszönnek Meszter fotóművész által készített budapesti különleges fotók, de az egyedileg idekészített fali térkép is őket szolgálja.

Projekt állás: Befejezve, a lakás azóta sikeresen és folyamatosan ki van adva.

Fotók: Mile Melinda