Airbnbs kislakások a bulinegyedben

Helyszín: Budapest, VII. Ker. Erzsébetváros

Terület: 52 nm

Év: 2015

“Mint az első saját felújítási projektem időnként olyan nehézségekbe ütköztem, amik komoly kihívások elé állítottak engem, amiken Zoli tapasztalata és lendülete nélkül biztosan sokkal nehezebben és költségesebben lendültem volna át. A nehéz helyzetekben nyújtott flexibilitása és profizmusa még így is tartogatott pozitív csalódást számomra. Olcsóbban és gyorsabban teremtettünk valami jobbat, mint amit én akár el tudtam volna képzelni, hogy egyáltalán lehetséges az adott keretek között.”

Balogh Mátyás, a lakások tulajdonosa

Cél: Rövid távú kiadás célú befektetés. Két erzsébetvárosi lakást vásárolt megbízóm abból a célból, hogy airbnb-n adja ki őket rövid távon. A lakások szobáinak szegényes kollégium hangulata volt, és többnyire kevés külső fényt kapnak. A feladat az volt, hogy 800 ezer forintból oldjam meg, hogy szívesen és magas áron akarjanak jönni ide a turisták. A homestaging költségvetésének részleteiről ITT elérhető blog bejegyzésemben írok bővebben.

Különlegesség: Átgondolt tervezésre és egyedi kézműves megoldásokra volt szükség ahhoz, hogy a költségkereten belül valósítsuk meg a különleges összhatást: mi lakkoztuk és szereltük össze a raklap kanapét és éjjeli szekrényeket, a függönyökkel harmonizáló kanapé a korábbi bútor újrakárpitoztatása által olcsó, szép és környezettudatos megoldás, de az utazás témájú inspiráló fali üzeneteket és az egérlyukakat szintén mi festettük fel a falra.

Projekt állás: Befejezve, a lakások azóta sikeresen és folyamatosan ki vannak adva.